Ohjelmistokehityksen uusi toimintamalli pilvipalvelulla

Kirjoittanut admin

23 syyskuun, 2018

Asiakas halusi muuttaa kehitysprojektien ja ylläpidon toteuttamisen ajasta ja paikasta riippumattomaksi. Keskeiset hyödyt olivat huomattavat kustannussäästöt sekä toimitusten parantunut kilpailutus ja laatu.

Scope

Lähtötilanteessa asiakkalla oli töitä tekemässä yli 150 ohjelmistokehittäjää ja hallinnassaan yli 15 ympäristöä. Kyseessä oli monitoimittajaympäristö, jossa oli 3-5 volyymiltaan isompaa toimittajaa ja koko joukko pienempiä. Toteutukset tapahtuivat merkittäviltä osin asiakkaan tiloissa ja välineillä. 

Ratkaisu: Asiakas päätti siirtää kehitys- ja projektinhallintaympäristöt ja ylläpidon hallittuun pilvipalveluun, jonne toimittajilla tarjottiin pääsy. Toimittajat siirtyivät tekemään töitä omiin tiloihinsa omilla välineillään. Pilvipalvelun arkkitehtuuriin ja ylläpitoon kiinnitettiin erityistä huomiota ja se mahdollisti mm. vahvan tunnistautumisen. 

Asiakas säästi huomattavasti tila-, laite-, teknologia- ja asiantuntijakustannuksissa. Siis huomattavasti. 

Roolimme

Ideoimme, valmistelimme, suunnittelimme ja johdimme projektin, jolla ohjelmistokehitysympäristön virtualisointi mahdollistettiin. 

Toimala: vakuutus

Terminologiaa: kehitys-, testi- ja tuotantoympäristöt ja näihin liityvät tukipalvelut, keskuskone- & hajautetut ympäristöt, virtualisointi, tietoturva, lisenssien optimointi, täsmäresursointi, monitoimittaja- ja toimitusten hallintamallin terävöittäminen, toimitusohjeistus, SaaS, PaaS, Cloud. 

Liittyvät julkaisut

Perusjärjestelmän uudistaminen ketterästi

Perusjärjestelmän uudistaminen ketterästi

Asiakkaallamme oli tarve modernisoida verkkopalveluiden ydin palveluiden jatkuvuuden takaamiseksi, kustannussäästöjen saamiseksi ja tulevaisuuden ketterän kehityksen mahdollistamiseksi. Toimimme kyseissä toimeksiannossa...

Valtuuttamisen palveluiden modernisointi

Valtuuttamisen palveluiden modernisointi

Asiakkaallamme oli tarve tiukassa aikataulussa toteuttaa PSD2-maksupalveludirektiivin mukaiset muutokset verkkomaksamisen vahvaan tunnistamiseen. Valmisohjelmistomuutoksilla tavoiteaikataulu ei olisi ollut mahdollinen. Toimimme kyseissä toimeksiannossa DevOps-tiimin...

PAD ja GDPR regulaatiomuutosten suunnittelu ja toteutus

PAD ja GDPR regulaatiomuutosten suunnittelu ja toteutus

Uudet tili- ja tietosuojadirektiivit aiheuttivat laajasti vaikutuksia asiakkaan liiketoiminnan prosesseihin. Tuimme asiakasta järjestelmien toiminnan avaamisessa, muutosten tunnistamisessa, prosessimuutosten suunnittelussa ja toteutushankkeiden läpiviennissä. Osalla...